loading...
وبلاگ اسمورفی
ستاره بازدید : 82 یکشنبه 17 تیر 1403 نظرات (0)

كمتر كسی میداند اما «مغازه خزر»، ابتداى خیابان استانبول پس از چهارراه فردوسى- استانبول- نادرى اولین ساندویچ فروشی ایران بود. مغازهای در پاساژ كه مدتی بعد در طبقه زیرین آن رستورانى افتتاح شد كه در آنجا چند نوع غذا مثل سوسیس سرخ كرده یا مغز گوسفند یا كتلت یا شیر ماهى را همراه با تودهاى از سیبزمینى پوره خوشمزه كه روى غذا و سیبزمینى سس گوجه فرنگى یا كچاپ هم مىریختند به بهای نازل هر پرس شش قران و بعدها
۱۲
ریال و در دهه 40،
۱۸
ریال! میفروختند
.

آنجا محل جمع شدن و سخن گفتن و وقت گذراندن شعرا، نویسندگان، روزنامهنگاران، دانشجویان و دانشآموزان كلاسهاى بالاى مدارس متوسطه بود. دانشجویان دانشكده افسرى تهران هر شبجمعه در خزر و طبقه بالاى پاساژ اجتماع مىكردند و با خریدن یك لوله بلند و باریك كالباس آن را با نان بولكا (سفید) و خیارشور و گوجه فرنگى مىخوردند.

صاحبان این مغازهها معمولا از ارامنه جمهوری بودند كه با خوشرویى جوانان را مىپذیرفتند. شب جمعه در ساندویچفروشىهاى خیابانهاى استانبول، نادرى، لالهزار و لالهزارنو غلغلهاى بود.

دانشجویان دانشكده افسرى ارتش از مشتریان وفادار ساندویچفروشهای لالهزار نو بودند زیرا آنها در طول هفته هر روز ناهار ساچمه پلو (عدس پلو)، علف پلو (سبزی پلو)، آش گل گیوه (آش كشك) طاس كباب، راگو، قیمه پلو، چلوخورش علف دانشكده (قورمه سبزی) و كتلتهایی كه از سفتی و سختی شباهت به آجر پاره داشتند خورده و شب جمعه میل داشتند ساندویچ كالباس و سوسیس بخورند.

آنها هر دو، سه نفر دور یك لوله نیم مترى كالباس سیردار جمع شده قطعات بریده آن را با رغبت و اشتهای زیادى همراه نان بولكاى ترش مزه و گوجهفرنگى و خیارشور به معده مىفرستادند. آن زمان از سس ساندویچ اثرى نبود و به جاى آن ساندویچفروشها در نهایت سخاوت مقداری كره اعلا لاى نان مىمالیدند
.


در خیابان جمهورى(شاهآباد سابق) دكه ساندویچفروشى اسلامى جمع و جورى بود كه به جاى كالباس، كوكو، كتلت و تخم مرغ لاى نان مىگذاشت و كار او هم بسیار گرفته بود. ساندویچ از سالهای حدود
۱۳۳۵
به شهرستانها نیز انتقال یافت.

در سالهاى اول افراد محترم و آبرومند رفتن به ساندویچفروشىها را دون شأن مىدیدند و حداكثر رضایت مى دادند به چلوكبابى و چلوخورشتى بروند.

همان طور كه در عصر ناصرى نیز رفتن به رستوران و چلوكبابى كارى خلاف آبرو تلقى مىشد و مىگفتند فلانی سفره درست و حسابى ندارد كه به دكه نان وكباب یا دكان چلوكبابى مىرود اما كمكم رفتن به دكان ساندویچفروشى متداول شد و امروز بسیارى خوردن ساندویچ را بر صرف غذا در خانه ترجیح میدهند. حتی حدود سالهای دهه
۴۰
گفته مىشد كه تعداد كارگران ساندویچفروشىها تنها در شهرستان رشت به 16هزار نفر میرسید.

در دهه
۱۳۴۰
در بلوار كشاورز یك ساندویچفروشى بزرگ به نام
۴۴۴
افتتاح شده بود.

نام فروشنده خوش اخلاق و خندهروى آن به نام علىآقا را كسى نمىدانست و او را علیآقا
۴۴۴
میخواندند. على آقا كه حتى بعدا معلوم نشد نام خانوادگیاش چیست با برادرش آقا داوود از ساندویچفروشان موفق تهران بودند و سالها عده زیادی دوست داشتند به مغازه
۴۴۴
بروند و ساندویچ
۴۴۴
بخورند. على آقا بعدها خود مستقلا فروشگاهى در سهراه طالقانى تاسیس كرد.
کوتاه و جالب از نخستين ساندويچ فروشى‌هاى ايران!
]]>
ستاره بازدید : 133 یکشنبه 17 تیر 1403 نظرات (0)

قطع شبانه تعدادي درختچه و درخت در پارک ملي گلستان که به عنوان نخستين پارک ملي ايران و ذخيرگاه کره مسکون معروف است، زنگ خطر انقراض ذخاير اين گنجينه طبيعي و جانوري ارزشمند را به صدا درآورده است.

به گزارش مهر، حفظ پوشش گياهي و فضاي سبز براي دستيابي به هواي پاک ضرورتي اجتناب ناپذير است درحاليکه با قطع درخت و حذف پوشش گياهي نمي*توان به اين هدف آرماني و رويايي دست يافت و درحاليکه برخي دوستداران محيط زيست از روند روزافزون تخريب ذخيرگاه طبيعي گلستان ابراز نگراني مي*کنند، مسئولان امر در اين زمينه سکونت کرده*اند.

گزارش*هاي تصويري نشان از قطع بيش از 300 اصله درخت و درختچه در اين ذخيرگاه دارد که تعدادي از اين درختها از قدمت بالايي برخوردار بوده*اند.

برخي منابع مردمي مي*گويند: اين درختان در منطقه معروف به پل 10، واقع در پارک ملي گلستان قطع شده و براي از بين رفتن اثراث آن، در منطقه*اي در مجاورت محل قطع مدفون شده*اند.
http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1388/10/29/47470_136.jpg
اين درحالي است که اين درختان به وسيله بيلهاي مکانيکي از ريشه درآمده*اند و نسل اين درختان ارزشمند از ريشه زده شده است و با اين روند تراژدي مرگبار اين گونه*هاي ارزشمند به صدا درآمده است.
درحالي که گزارشهاي تصويري مهر از قطع اين درختان در پارک ملي گلستان خبر مي*دهد، رئيس پارک ملي گلستان در سخناني با خبرنگار مهر، معتقد است واقعيت و جزئيات اين قضيه چيز ديگري است.

ممشلي از خبرنگار مهر مي*خواهد براي کسب اطلاعات بيشتر و جزئيات تازه از صحت و سقم اين مسأله به ديگر مسئولان محيط زيست مراجعه کند که تماس خبرگار مهر براي انعکاس نظرات مسئولان محيط زيست درباره اين اقدام تاکنون بي نتيجه مانده است. ولي اين خبرگزاري همچنان آماده انعکاس نظرات مسئولان اين بخش است.

قطع اين درختان درحالي است که پيش از اين يک کارشناس محيط زيست از قطع احتمالي هشت هزار اصله درخت و درختچه در پارک ملي گلستان خبر داده بود.

اين پارک طبيعي و ملي با وسعت بيش از 91 هزار و 890 هکتار در شرق جنگلهاي خزري شمال در استان گلستان واقع شده است و نخستين پارک در ايران بوده که عنوان پارک ملي را به خود اختصاص داده است.

افزايش شکار غيرمجاز، بالار رفتن تلفات و کشته شدن پستانداران و وحوش، کشف و ورود حشرات جديد به داخل پارک از ديگر پيامدهاست.
http://www.tabnak.ir/files/fa/news/1388/10/29/47471_232.jpg
يک هشتم گونه*هاي گياهي، يک سوم گونه*هاي پرندگان، بيش از نيمي از گونه*هاي پستانداران و شمار زيادي از گونه*هاي جانوري و وحوش کشور در اين پارک ملي و بين المللي زيست و زادآوري مي*کنند.

اين پارک ملي در 19 مرداد 1336 به نام منطقه حفاظت شده «آلمه وايشکي» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت و در 22 فروردين 1343 به پارک وحش نامگذاري شد.

همچنين در سال 1353 پس از اصلاح قانون شکار و صيد، عنوان پارک وحش به پارک ملي تغيير داده شد و به دليل موقعيت ممتاز اين پارک و جاذبه*هاي فراوان زيستي، پارک ملي گلستان در سال 1977 از سوي سازمان يونسکو عنوان «ذخيره گاه کره مسکون» را به خود گرفت.

تاکنون 304 گونه پرنده، 68 گونه پستاندار، 9 گونه دوزيست، هزار و 704 گونه گياهي در استان گلستان شناسايي شده است که درصد بالايي از اين گونه*ها در پارک ملي زيست و زادآوري مي*کنند.

بيش از 150 گونه پرنده در پارک ملي گلستان شناسايي شده است که از اين تعداد پرنده 48 نوع در فصل بهار و تابستان در منطقه مشاهده مي*شود و از اين تعداد 62 گونه پرنده، بومي پارک ملي هستند.

از مجموع جانوران موجود در تنوع زيستي استان، 19 گونه در معرض انقراض هستند که هما، بالابان، گيلانشاه خالدار و روباه ترکمني از جمله آنهاست. مرال، شوکا، کل و بز، قوچ و ميش و .. از جمله گونه*هايي هستند که بيشتر مورد شکار غيرمجاز قرار مي*گيرند.
قطع شبانه درختان درپارک جنگلی+عکس
]]>
ستاره بازدید : 222 یکشنبه 17 تیر 1403 نظرات (0)

عکس:آرامگاه حضرت یوسف (علیه السلام) در شهر نابلس
[JUSTIFY]قدسنا:درمورد محل دفن حضرت یوسف(ع)شیخ طبرسی(ره) درتفسیرخود نقل کرده:چون حضرت یوسف ازدنیا رفت، اورا درتابوتی ازسنگ مرمر نهاده و میان رود نیل دفن کردند وعلتش این بود که چون آنحضرت ازدنیا رفت،مردم مصربه<S1> نزاع برخاسته وهردسته ای می خواستند تا جنازه آن حضرت<S1> را در محله خود دفن کنند واز برکت آن پیکرمطهر بهره مند گردند<S1> و سرانجام مصلحت دیدند جنازه را دررود نیل دفن کنند تا آب نیل<S1> ازروی آن بگذرد وبه همه شهر برسد تا مردم در این بهره یکسان باشند وبرکت آن جنازه بطور مساوی به همه مردم برسد،واین قبر تا زمان حضرت موسی(ع)هم چنان دررود نیل بود تا وقتی که آن<S1> حضرت بیامد واو را از نیل بیرون آورد وبه فلسطین برد.
تصاویر زیر نمایی از آرامگاه حضرت یوسف (ع) در شهر نابلس واقع در کرانه باختری رود اردن را نشان می دهد.

http://shia-news.com/files/fa/news/1388/10/16/4009_824.jpg http://shia-news.com/files/fa/news/1388/10/16/4010_374.jpg
[/JUSTIFY CLASS]
ارامگاه حضرت یوسف+عکس
]]>

تعداد صفحات : 26

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 251
  • کل نظرات : 58
  • افراد آنلاین : 30
  • تعداد اعضا : 65
  • آی پی امروز : 96
  • آی پی دیروز : 3
  • بازدید امروز : 121
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 401
  • بازدید ماه : 401
  • بازدید سال : 2,074
  • بازدید کلی : 181,616
  • کدهای اختصاصی
    دانلود نرم افزار کامپیوتر سفارش پاپ آپ بندری جدید